Iskola

Intézményünk története

Az intézmény története

 

 

Jánoshalmán 1881-1948-ig működött egyházi leány- és fiúiskola. A nevelő-oktató munkát a Miasszonyunkról nevezett Kalocsai Iskolanővérek végezték. 1948-ban az államosítások során megtörtént az intézmény felszámolása.

Óvodánkat 1982-ben lakóépületből alakították ki. Az önkormányzati fenntartású óvodában, szülői kezdeményezésre, 1991. július 1-tol kezdődött el a keresztény szellemiségu óvoda működése, Jánoshalmi Katolikus Óvoda néven.

 

1992-ben Tajdina plébános úr felmérést készített a lakosság körében a katolikus iskola újraindításával kapcsolatban. Az igény egyértelmű volt, ezután kezdődött meg az intézmény újjászervezése, s ennek eredményeképpen 1993 szeptemberében megnyitotta kapuit a jánoshalmi Szent Anna Katolikus Általános Iskola. Az épületet 2 év után vehettünk teljesen birtokunkba, amikor a tevékenységünket diákotthoni ellátással bővítettük. Mivel a környékünkön olyan kistelepülések vannak, ahol nem tudnak katolikus iskolát létrehozni, ezért felvállaltuk a város környékének beiskolázását.

 

Az óvoda 1995. június 26-án kelt alapító okiratában, Dr. Dankó László érsek úr aláírásával rögzítésre kerültek a hivatalos adatok, így a tulajdonviszonyok is rendeződtek. Ekkor vált óvodánk a Kalocsa-Kecskeméti Foegyházmegye fenntartásában muködő intézménnyé.

2007-2008. őszén az óvoda és az iskola összevonásra került, így többcélú intézmény jött létre: a Szent Anna Katolikus Óvoda Általános Iskola és Diákotthon.

 

Az intézmény fenntartója: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Intézményünk világnézetileg elkötelezett intézményként működik, a nevelésnek és az oktatásnak meg kell felelnie a katolikus tanítás elveinek. Nyitott mindazon családok számára, akik elfogadják annak katolikus szellemiségét.

Közösségi média

© 2023 Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola Készítette: Matricadiszkont

Keresés